d
FB TW IG

#thelma_winery

Česlovas Ramoška

Nedidelis vyndarys, kurio produkcija prekiaujama specializuotose gėrimų parduotuvėse bei restoranuose.

Kuo ypatingas Česlovo Ramoškos vynas

Vyndarys  gėrimus savo vyninėje, esančioje Šilutės rajone, gamina iš vaisių ir uogų, auginamų vietoje esančiame ekologiniame ūkyje. Vyno gamybai uogos ir vaisiai skinami rankomis ir kruopščiai atrenkami, o vynas daromas pagal senąsias lietuvių tradicijas. Česlovo Ramoškos giminės ankstesnėse kartose buvo ne vienas vyndarys, todėl ši veikla Česlovą jau nuo vaikystės supo ir neišvengiamai skynėsi kelią į vyndario kasdienybę. Senųjų Česlovo giminės vyndarių patirtis ir sukauptos žinios siekia net 150 metų, todėl, sujungus Česlovo Ramoškos vyndarystės žinias su šiuolaikinėmis technologijomis, vyninėje gimsta tikri šedevrai, paliekantys neišdildomą įspūdį kiekvienam, paragavusiam Česlovo su meile gamintų vynų.
Pusiau saldus Česlovo aviečių vynas – garsiausias vyndario produktas. Šis vynas jau ne kartą buvo pripažintas geriausiu pusiau saldžiųjų kategorijoje Lietuvos vyno čempionate. Tačiau šis vynas ne vienintelis vyndario pasididžiavimas, vynui skirtose nerūdijančio plieno statinaitėse galima rasti juodųjų serbentų, obuolių, svarainių, šermukšnių ir aronijų vyną.
Česlovo Ramoškos vynai pagaminti naudojant tik natūralias uogas ir vaisius. Vynuose papildomai naudojamas cukrus, kurio nepavyksta išvengti, norint vynui suteikti saldumo. Česlovas Ramoška pastebi, kad vaisių vyno mėgėjai vis dažniau prašo sauso vyno, todėl  obuolių, šermukšnių ir aronijų vynai daromi tik su vos keliais gramais cukraus. Aviečių vynas turi būti saldus, todėl jo gamyboje cukraus naudojama daugiau. Kelis mėnesius palaikytas specialiose ąžuolo statinėse jis įgauna ilgaamžiškumo, todėl butelyje gali bręsti ne vienus metus.
Prie išskirtinių produktų priskiriamas ir vaisių-uogų distiliatas, klientų mėgstamas dėl savo natūralumo ir subtilaus salsvo skonio bei ilgai išliekančio prieskonių ir skrudintų migdolų poskonio. Įdomu tai, jog noras pagaminti stiprųjį alkoholinį gėrimą užgimė anksčiau, nei vyndarys ėmėsi gaminti vynus. Galbūt todėl šis produktas gavosi toks išskirtinis bei greit susilaukė savo gerbėjų.
Savo veikloje įgyjant daugiau patirties ir siekiant atrasti vis kažką naujo, Česlovo vyninėje taip pat atsirado svarainių likeris, kuris puikai tinka vietoje saldaus vyno, prie deserų arba vietoje deserto. Taip pat iškart po atsiradimo puikiai įvertintas ir jau diplomuotas-putojantis aviečių vynas, kurį labai pamėgo putojančių vynų mylėtojai.
Visi gėrimai gaminami išskirtinai tik paties vyndario rankomis, procese nedalyvaujant jokiam pašaliniam žmogui, receptūra žinoma tik vieninteliam žmogui-pačiam Česlovui, todėl galime jums drąsiai garantuoti, kad tokių gėrimų jūs neparagausite niekur kitur!

Apie bendrovę

Česlovo Ramoškos įkurta bendrovė UAB “Česlovo vynas” tapo pirmąja Lietuvoje, kuriai suteikta licencija vynui gaminti. Pradėjęs nuo kelių butelių saviems poreikiams, vyndarys kasmet vis didina gamybos apimtis. Dabar jau nebepakanka ir kelių tonų vyno per metus – norinčiųjų nusipirkti natūralaus skonio lietuviško vyno vis daugėja.
Siūlome mūsų su meile gaminamo vyno ir kitų gėrimų paragauti ir jums!